CHOCOLAT MADAGASCAR BIO Hořká čokoláda 100% KAKAO

189 Kč
Skladem

Luxusní, 100% hořká čokoláda z těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších bio kakaových bobů přímo z Madagaskaru vyniká dokonale vyváženou a komplexní chutí. Je vyrobena jen a pouze z těch nejkvalitnějších kakaových bobů.

Má krásnou, světle hnědou až červenou barvu a její komplexní chuť se pomalu rozvíjí v ovocné, citrusové a příjemně nahořklé tóny. Na jazyku se pomalu rozpouští v hladkou sametovou texturu. Neobsahuje žádný přidaný cukr ani mléko, a je tedy vhodná i pro vegany a vegetariány.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Obsažené bio (certifikát Organic Ecocert) kakaové boby se sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Celá výroba čokolád - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě.

"Na rozdíl od většiny čokoládových továren na světě je naše továrna blízko jemných kakaových plantáží. Fermentované a sušené kakao vyrábíme a měníme na čokoládu za několik dní, ne let, abychom zajistili, že komplexní a jemné flavonoidy budou čerstvě zachyceny podle záměru přírody. Čokoládu vyrábíme stejným způsobem, jakým by vinař vytvořil nejlepší víno z hroznů vyživovaných na vinici poblíž vinařství".

Díky jejich plné chuti chutnají čokolády samy o sobě výborně, nejsou nepříjemně hořké, a není potřeba do nich přidávat žádná další ochucovadla nebo je chemicky upravovat alkalizací. Tento způsob výroby také maximálně podporuje místní ekonomiku (tzv. RaiseTrade), a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot.

 

Proč zrovna Chocolat Madagaskar?

Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020. 

Manufaktura na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Díky tomu fermentace a sušení kakaových bobů probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých) a tím si kakaové boby zachovávají ten nejvyšší možný podíl účinných látek, hlavně flavonoidů. 

Jedinečné prostředí madagaskarského deštného pralesa také zajištuje, že zde pěstované kakaové boby mají velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád, ale i ti, kteří mají rádi bílé čokolády.

 

Složení: Madagaskarské kakaové boby (podíl kakaa min. 100 %)
Vyrobeno v manufaktuře, která zpracovává také mléko a kešu ořechy. Uchovávejte na suchém a chladném místě mimo přímé sluneční záření, ideálně ve vzduchotěsné nádobě.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020. 

Manufaktura na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Díky tomu fermentace a sušení kakaových bobů probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých) a tím si kakaové boby zachovávají ten nejvyšší možný podíl účinných látek, hlavně flavonoidů. Jedinečné prostředí madagaskarského deštného pralesa také zajištuje, že zde pěstované kakaové boby mají velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád, ale i ti, kteří mají rádi bílé čokolády.