CHOCOLAT MADAGASCAR BIO Mléčná čokoláda 65% KAKAO

179 Kč
Skladem

Luxusní mléčná čokoláda z těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších bio kakaových bobů přímo z Madagaskaru vyniká dokonale vyváženou a komplexní chutí. Skvělá jako dárek nebo když se chcete sami trochu rozmazlit. Základ tvoří nedeodorizované kakaové máslo, kakaové boby a plnotučné mléko. Je jemně doslazená třtinovým cukrem. Obsahuje však zhruba o 80% méně cukru, než běžně dostupné hořké čokolády.

Detailní informace

Detailní popis produktu

50% bio mléčná čokoláda od značky Chocolat Madagascar má světle hnědou barvu a jemnou krémovou texturu. Její chuť se pomalu rozvíjí na jazyku a odkrývá citrusové a ovocné tóny. Základ tvoří nedeodorizované kakaové máslo, kakaové boby a plnotučné mléko. Je jemně doslazená třtinovým cukrem. Obsahuje však zhruba o 80% méně cukru, než běžně dostupné hořké čokolády. Díky perfektní chuti použitých čerstvě zpracovaných kakaových bobů a kakaového másla, ji totiž není třeba nijak extra dochucovat ani příliš doslazovat. Je vynikající sama o sobě.
Obsažené bio (certifikát Organic Ecocert) kakaové boby se sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Celá výroba čokolád - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na chuti i výživové hodnotě.
Díky jejich plné chuti chutnají čokolády samy o sobě výborně, nejsou nepříjemně hořké, a není potřeba do nich přidávat žádná další ochucovadla nebo je chemicky upravovat alkalizací. Tento způsob výroby také maximálně podporuje místní ekonomiku (tzv. RaiseTrade) a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot.

 

Proč zrovna Chocolat Madagaskar?

Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020. 

Manufaktura na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Díky tomu fermentace a sušení kakaových bobů probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých) a tím si kakaové boby zachovávají ten nejvyšší možný podíl účinných látek, hlavně flavonoidů. 

Jedinečné prostředí madagaskarského deštného pralesa také zajištuje, že zde pěstované kakaové boby mají velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád, ale i ti, kteří mají rádi bílé čokolády.

 

Složení: Madagaskarské kakaové máslo, sušené plnotučné kravské mléko, třtinový cukr, madagaskarské kakaové boby. Podíl mléka 27 %, podíl kakaa min. 65 %.
Vyrobeno v manufaktuře, která zároveň zpracovává i kešu ořechy. Uchovávejte na suchém a chladném místě mimo přímé sluneční záření, ideálně ve vzduchotěsné nádobě.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020. 

Manufaktura na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Díky tomu fermentace a sušení kakaových bobů probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých) a tím si kakaové boby zachovávají ten nejvyšší možný podíl účinných látek, hlavně flavonoidů. Jedinečné prostředí madagaskarského deštného pralesa také zajištuje, že zde pěstované kakaové boby mají velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád, ale i ti, kteří mají rádi bílé čokolády.