CHOCOLAT MADAGASCAR Vegan čokoláda s kešu mlékem 40% KAKAO

189 Kč
Skladem

Luxusní veganská mléčná čokoláda z kešu mléka a těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších bio kakaových bobů přímo z Madagaskaru. Skvělá jako dárek nebo když se chcete sami trochu rozmazlit.

40% vegan čokoláda s kešu mlékem od značky Chocolat Madagascar vyniká svou komplexní chutí a hedvábnou texturou, což ostatně potvrzuje i výhra v soutěži Great Taste Award z roku 2019. V její chuti se prolínají tóny banánů z kešu ořechů a červeného ovoce z kakaových bobů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

40% vegan čokoláda s kešu mlékem od značky Chocolat Madagascar vyniká svou komplexní chutí a hedvábnou texturou, což ostatně potvrzuje i výhra v soutěži Great Taste Award z roku 2019. V jejíc chuti se prolínají tóny banánů z kešu ořechů a červeného ovoce z kakaových bobů. Obsahuje 2x více kakaa a o 44 % méně přidaného cukru, než má tento typ čokolád podle EU standardů obsahovat. Takže se jedná o opravdu poctivou čokoládu, kterou výrobce vyrábí dobrovolně v mnohem vyšší kvalitě, než jakou udávají předpisy.
Čokoláda samozřejmě neobsahuje klasické mléko, ale jeho rostlinnou alternativu - kešu mléko, takže je vhodná i pro vegetariány a vegany. Kešu mléko obsahuje v porovnání s klasickým mlékem více vlákniny, železa, hořčíku, zinku, niacinu, folátu, vitamínů E a K, mono a poly nenasycených kyselin. Naopak vyniká menším obsahem cukru, saturovaných tuků a je bez cholesterolu.
Obsažené bio (certifikát Organic Ecocert) kakaové boby se sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Celá výroba čokolád - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na chuti i výživové hodnotě.
Díky jejich plné chuti chutnají čokolády samy o sobě výborně, nejsou nepříjemně hořké, a není potřeba do nich přidávat žádná další ochucovadla nebo je chemicky upravovat alkalizací. Tento způsob výroby také maximálně podporuje místní ekonomiku (tzv. RaiseTrade) a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot.

 

Proč zrovna Chocolat Madagaskar?

Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020. 

Manufaktura na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Díky tomu fermentace a sušení kakaových bobů probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých) a tím si kakaové boby zachovávají ten nejvyšší možný podíl účinných látek, hlavně flavonoidů. 

Jedinečné prostředí madagaskarského deštného pralesa také zajištuje, že zde pěstované kakaové boby mají velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád, ale i ti, kteří mají rádi bílé čokolády.

 

Složení: třtinový cukr, madagaskarské kakaové máslo, madagaskarské kešu ořechy, madagaskarské kakaové boby. Obsah kakaa min. 40 %.
Vyrobeno v manufaktuře, která zpracovává také klasické mléko. Uchovávejte na suchém a chladném místě mimo přímé sluneční záření, ideálně ve vzduchotěsné nádobě.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020. 

Manufaktura na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Díky tomu fermentace a sušení kakaových bobů probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých) a tím si kakaové boby zachovávají ten nejvyšší možný podíl účinných látek, hlavně flavonoidů. Jedinečné prostředí madagaskarského deštného pralesa také zajištuje, že zde pěstované kakaové boby mají velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád, ale i ti, kteří mají rádi bílé čokolády.