TOSIER CHOCOLATEMAKER Vegan Darkmylk čokoláda s křupinkami z pohanky 65% KAKAO
Související produkty
Detailní popis produktu
65% tmavá čokoláda s křupinkami z pohanky od značky Tosier Chocolatemaker je vyrobená ze speciálních ABOCFA (Aponoapono Biakoye Organic Cocoa Farmer' Association) kakaových bobů, jejímž fair trade odkupem Tosier maximálně férově podporuje drobné africké zemědělce. Čokoláda má klasické krémové tóny a hladký ořechový závěr. Její chuť se perfektně doplňuje s drobnými křupinkami z pohanky a vyvolá ve vás vzpomínky na dětství. Svou chutí totiž připomíná klasickou mléčnou čokoládu, avšak bez použití jakéhokoliv mléka, takže je vhodná i pro vegany a alergiky na laktózu.
Použité kakaové boby typu ABOCFA fermentují drobní farmáři na vyvýšených bambusových roštech na přímém africkém slunci. Tosier následně kakaové boby pouze lehce praží, a nakonec dva dny drtí v kamenném drtiči s chladícím rafinátorem, což také přispívá k jejich unikátní chuti. Rafinátor se používá, protože při mletí/ drcení může docházet ke vzniku nadměrného tepla, kterým může být ovlivněna chuť produktu.
Výslednou chuť ovlivňuje také místo pěstování a okolní plodiny. Tyto rostou na plantáži mezi yamy, banány, plantainy a pralesními stromy. Tento způsob pěstování kromě chuti bobů podporuje také přirozenou a zdravou biodiverzitu.
Křupinky jsou vyrobeny z lehce opražené pohanky. Tato pseudoobilnina je přirozeně bezlepková a bohatá na protein vlákninu a vitamíny a minerály, jako jsou například hořčík, vitamín B6, železo, měď a niacin.
Čokolády Tosier jsou vyráběny z toho nejlepšího kakaa na světě - vybírají si pouze boby z top 5% single estates z celého světa - v malé poctivé manufaktuře ve VB, kde vše probíhá ručně - třídění kakaových bobů, loupání, mletí, konšování čokolády, atd. Čokolády jsou vyráběny v malých várkách. Díky tomu se k vám dostane vždy ta nejčerstvější čokoláda. Výroba v tak malém měřítku navíc umožňuje pečlivě sledovat každou fázi procesu a vyrábět čokoládu té nejvyšší kvality. Tato čokoláda neobsahuje živočišné mléko, takže je vhodná i pro vegany, je přirozeně bezlepková, bez jakýchkoliv zbytečných dochucovadel.
Proč zrovna Tosier Chocolatemaker
Tosier Chocolatemaker je nezávislá rodinná firma se sídlem na venkově Suffolk, která vyrábí oceněnou čokoládu typu „bean-to-bar“ vyrobenou z plně vysledovatelných kakaových bobů jednoho původu. Jejich čokoláda je veganská, stejně jako bez lepku, mléčných výrobků a přísad.
"Na čokoládě, kterou si koupíte, záleží a za kakaové boby, které používáme, vždy platíme vyšší cenu než u běžných výrobců cukrovinek. To zajišťuje udržitelnost a pozitivní výsledky pro malé zemědělce a družstva, od kterých nakupujeme. Naše chutná čokoláda je minimálně zpracována a vyrobena zcela od nuly ve čtyřiadvacetikilových mikrošaržích v naší malé továrně".
Přirozená kvalita a chuť kakaa je zachována vytvořením individuálních profilů pražení pro každé zrno a jeho sklizeň. Z každé sklizně vyrábíme pouze omezený počet čokolád, protože dostupnost těchto zrn je limitovaná a každá sklizeň je tedy jedinečná.
Složení: kakaové boby, bio nerafinovaný třtinový cukr, kakaové máslo, křupinky z pražené pohanky
čokoláda se mění, buďte součástí její budoucnosti 
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tosier Chocolatemaker je nezávislá rodinná firma se sídlem na venkově Suffolk, která vyrábí oceněnou čokoládu typu „bean-to-bar“ vyrobenou z plně vysledovatelných kakaových bobů jednoho původu. Jejich čokoláda je veganská, stejně jako bez lepku, mléčných výrobků a přísad.
"Na čokoládě, kterou si koupíte, záleží a za kakaové boby, které používáme, vždy platíme vyšší cenu než u běžných výrobců cukrovinek. To zajišťuje udržitelnost a pozitivní výsledky pro malé zemědělce a družstva, od kterých nakupujeme. Naše chutná čokoláda je minimálně zpracována a vyrobena zcela od nuly ve čtyřiadvacetikilových mikrošaržích v naší malé továrně".
Přirozená kvalita a chuť kakaa je zachována vytvořením individuálních profilů pražení pro každé zrno a jeho sklizeň. Z každé sklizně vyrábíme pouze omezený počet čokolád, protože dostupnost těchto zrn je limitovaná a každá sklizeň je tedy jedinečná.