Vit4ever 100% cejlonská skořice z Madagaskaru - prášek 600 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Skořice (latinsky: cinnamum) je pravděpodobně jedním z nejstarších koření, které člověk zná, a je rostlinným druhem z čeledi vavřínových. Do čínských pokrmů se přidával již před 5000 lety a pro svůj obrovský rozsah použití byl dokonce pojmenován jako „léčivé koření“ nebo „léčivá rostlina“. Až ve 14. století si skořicové koření konečně našlo cestu do Evropy. V důsledku toho se evropští obchodníci s kořením vydali hledat sladké a neotřelé koření.
To, co hledali, pak našli na ostrově Cejlon (Srí Lanka), což také vedlo k názvu Ceylon Cinnamon pro skutečnou skořici. Dnes se pěstuje i v dalších tropických zemích jako je Madagaskar a Zanzibar.(nebo keř), který se sklízí každý rok po období dešťů. Kůra se pak suší na slunci a následkem sušení se stočí do skořicové tyčinky. V Evropě skořici nejvíce používáme v době Vánoc k dolaďování cukrovinek, zimního pečiva, svařeného vína a dezertů.
Jeho charakteristickými vlastnostmi jsou teplé a mírné aroma. Skořice není jen kulinářským potěšením pro smysly, je také obzvláště bohatá na přírodní antioxidanty a draslík.
- VYNIKAJÍCÍ POMĚR CENY A VÝKONU: 600 g čisté cejlonské skořice (Cinnamomum verum) v nejlepší prémiové kvalitě z Madagaskaru.
- PREMIUM SUROVINY: 100% nejčistší sušená cejlonská skořice v prášku s nízkým obsahem kumarinu. Pouze cejlonská skořice není z hlediska kumarinu kritická a na rozdíl od kasie má výrazně nižší podíl (kumarin <50 mg/kg)
- 100% VEGAN A BEZ PŘÍDAVNÝCH LÁTEK: Náš skořicový prášek je 100% veganský a neobsahuje stearát hořečnatý, separační látky, příchutě, barviva, stabilizátory, plniva, želatinu a samozřejmě také bez GMO, bez laktózy, bez lepku a bez konzervantů.
Rozdíl Cejlonská skořice a Cassia (Čína) skořice
Jen velmi málo lidí ví, že existují dva druhy skořice (Cejlonská skořice & Cassia cinnamon). Ale právě tento rozdíl se může ukázat jako velmi závažný. V cejlonské skořici je výše popsaná „pravá skořice“! Pouze tato se pěstuje v tropických oblastech Srí Lanky, Madagaskaru a Zanzibaru ve formě mladých keřů skořice (čím tenčí kůra, tím jemnější aroma). To je nejen dražší a kvalitnější skořice, ale také lehčí a jemnější v chuti a má jen velmi malé množství kumarinu. Se skořicí kasií nebo čínskou skořicí na druhou stranu jde o levný druh skořice, který se nejčastěji vyskytuje v maloobchodních prodejnách. Ta se většinou pěstuje v Číně ve formě plně vzrostlých skořicových stromů, má spíše výrazně nasládlou vůni a na rozdíl od cejlonské skořice obsahuje velké množství kumarinu.
Škodí kumarin ve skořici?
Kumarin je přírodní aromatická látka obsažená ve skořici. To se vyskytuje nejen ve skořici, ale i v dalším koření a rostlinách. Kumarin může být ve velkém množství škodlivý pro lidské zdraví. Z tohoto důvodu by se spotřebitelé, kteří hodně „pracují“ se skořicí, měli vždy ujistit, že používají cejlonskou skořici. I když je dražší, obsahuje nejmenší množství kumarinu a je klasifikován jako zdravotně nezávadný!
Nutriční hodnoty | ||
---|---|---|
Nutriční hodnoty* | Na 100 g | NRV ** |
Výhřevnost |
1173 kj / 272 kcal |
- |
Tlustý |
3,2 g |
- |
z toho: nasycené mastné kyseliny |
0,9 g |
- |
sacharidy |
56,0 g |
- |
z toho cukry |
55,4 g |
- |
Vlákno |
24,4 g |
- |
protein |
3,9 g |
- |
sůl |
0,1 g |
- |
* Údaje z analýzy jsou průměrné hodnoty a podléhají obvyklým výkyvům u přírodních produktů.
** Procento referenčních hodnot živin podle VO (EU) NR. 1169/2011.
Složení: Složení: 100% skořice cejlonská (Cinnamomum verum) bez přísad.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příroda nám dává to, co člověk potřebuje. Ve Vit4ever jsme přesvědčeni, že příroda poskytuje vše pro zdravý život a že pro podporu zdraví nemusíte nic geneticky ani synteticky měnit. Proto se snažíme, pokud je to možné, používat přírodní suroviny, ale bez využívání přírody. Látky, které jsou v přírodě dostupné jen ve velmi omezené míře nebo jejichž účinky nelze standardizovat, jsou odebírány z téměř přírodních kultivací, aby byla zajištěna konzistentní kvalita a nezasahovaly do přírody. Pečlivě vybíráme suroviny a necháváme je kontrolovat na čistotu a kvalitu v nezávislých laboratořích.
Věnujeme nejen velkou pozornost surovinám, které používáme, ale také věcem, které ve svých produktech nechceme. Zcela se obejdeme bez umělých aromat, barviv, konzervantů a GMO. Aby byly naše produkty stravitelné i pro citlivé lidi, snažíme se v rámci možností vyhýbat laktóze, fruktóze a lepku. Jako plniva a separační činidla se používají pouze neškodná aditiva, jako je rýžový extrakt a mikrokrystalická celulóza, která jsou nezbytná pro obzvláště obtížné procesy.