Vit4ever 100% cejlonská skořice z Madagaskaru - prášek 600 g

Tip Rodinné XL balení
Značka: Vit4ever
529 Kč
Skladem

Skořice je pravděpodobně jedním z nejstarších koření, které člověk zná, a je rostlinným druhem z čeledi vavřínových. Do čínských pokrmů se přidával již před 5000 lety a pro svůj obrovský rozsah použití byl dokonce pojmenován jako „léčivé koření“ nebo „léčivá rostlina“. Její charakteristické vlastnosti jsou teplé a mírné aroma. Skořice není jen kulinářským potěšením pro smysly, je také obzvláště bohatá na přírodní antioxidanty a draslík.

  • 600 g čisté cejlonské skořice v nejlepší prémiové kvalitě z Madagaskaru.
  • 100% nejčistší sušená cejlonská skořice v prášku s nízkým obsahem kumarinu.
  • Skořicový prášek je 100% veganský
  • Neobsahuje stearát hořečnatý, separační látky, příchutě, barviva, stabilizátory, plniva, želatinu
  • Samozřejmě také bez GMO, bez laktózy, bez lepku a bez konzervantů

Detailní informace

Detailní popis produktu

Skořice (latinsky: cinnamum) je pravděpodobně jedním z nejstarších koření, které člověk zná, a je rostlinným druhem z čeledi vavřínových. Do čínských pokrmů se přidával již před 5000 lety a pro svůj obrovský rozsah použití byl dokonce pojmenován jako „léčivé koření“ nebo „léčivá rostlina“. Až ve 14. století si skořicové koření konečně našlo cestu do Evropy. V důsledku toho se evropští obchodníci s kořením vydali hledat sladké a neotřelé koření. 

To, co hledali, pak našli na ostrově Cejlon (Srí Lanka), což také vedlo k názvu Ceylon Cinnamon pro skutečnou skořici. Dnes se pěstuje i v dalších tropických zemích jako je Madagaskar a Zanzibar.(nebo keř), který se sklízí každý rok po období dešťů. Kůra se pak suší na slunci a následkem sušení se stočí do skořicové tyčinky. V Evropě skořici nejvíce používáme v době Vánoc k dolaďování cukrovinek, zimního pečiva, svařeného vína a dezertů. 

Jeho charakteristickými vlastnostmi jsou teplé a mírné aroma. Skořice není jen kulinářským potěšením pro smysly, je také obzvláště bohatá na přírodní antioxidanty a draslík.

  • VYNIKAJÍCÍ POMĚR CENY A VÝKONU: 600 g čisté cejlonské skořice (Cinnamomum verum) v nejlepší prémiové kvalitě z Madagaskaru.
  • PREMIUM SUROVINY: 100% nejčistší sušená cejlonská skořice v prášku s nízkým obsahem kumarinu. Pouze cejlonská skořice není z hlediska kumarinu kritická a na rozdíl od kasie má výrazně nižší podíl (kumarin <50 mg/kg)
  • 100% VEGAN A BEZ PŘÍDAVNÝCH LÁTEK: Náš skořicový prášek je 100% veganský a neobsahuje stearát hořečnatý, separační látky, příchutě, barviva, stabilizátory, plniva, želatinu a samozřejmě také bez GMO, bez laktózy, bez lepku a bez konzervantů.

Rozdíl Cejlonská skořice a Cassia (Čína) skořice

Jen velmi málo lidí ví, že existují dva druhy skořice (Cejlonská skořice & Cassia cinnamon). Ale právě tento rozdíl se může ukázat jako velmi závažný. V cejlonské skořici je výše popsaná „pravá skořice“! Pouze tato se pěstuje v tropických oblastech Srí Lanky, Madagaskaru a Zanzibaru ve formě mladých keřů skořice (čím tenčí kůra, tím jemnější aroma). To je nejen dražší a kvalitnější skořice, ale také lehčí a jemnější v chuti a má jen velmi malé množství kumarinu. Se skořicí kasií nebo čínskou skořicí na druhou stranu jde o levný druh skořice, který se nejčastěji vyskytuje v maloobchodních prodejnách. Ta se většinou pěstuje v Číně ve formě plně vzrostlých skořicových stromů, má spíše výrazně nasládlou vůni a na rozdíl od cejlonské skořice obsahuje velké množství kumarinu.

Škodí kumarin ve skořici?

Kumarin je přírodní aromatická látka obsažená ve skořici. To se vyskytuje nejen ve skořici, ale i v dalším koření a rostlinách. Kumarin může být ve velkém množství škodlivý pro lidské zdraví. Z tohoto důvodu by se spotřebitelé, kteří hodně „pracují“ se skořicí, měli vždy ujistit, že používají cejlonskou skořici. I když je dražší, obsahuje nejmenší množství kumarinu a je klasifikován jako zdravotně nezávadný!

Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty* Na 100 g NRV **
Výhřevnost

1173 kj / 272 kcal

-

Tlustý

3,2 g

-

   z toho: nasycené mastné kyseliny

0,9 g

-

sacharidy

56,0 g

-

   z toho cukry

55,4 g

-

Vlákno

24,4 g

-

protein

3,9 g

-

sůl

0,1 g

-


* Údaje z analýzy jsou průměrné hodnoty a podléhají obvyklým výkyvům u přírodních produktů.

** Procento referenčních hodnot živin podle VO (EU) NR. 1169/2011.

Složení: Složení: 100% skořice cejlonská (Cinnamomum verum) bez přísad.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IP Avatar autora | 18.11.2021
Jak správně na Natureforlife píšou - perfektní rovnováha kvality produktu s jeho cenou! Děkuji za skvělé doporučení, když jsem váhala s výběrem

Příroda nám dává to, co člověk potřebuje. Ve Vit4ever jsme přesvědčeni, že příroda poskytuje vše pro zdravý život a že pro podporu zdraví nemusíte nic geneticky ani synteticky měnit. Proto se snažíme, pokud je to možné, používat přírodní suroviny, ale bez využívání přírody. Látky, které jsou v přírodě dostupné jen ve velmi omezené míře nebo jejichž účinky nelze standardizovat, jsou odebírány z téměř přírodních kultivací, aby byla zajištěna konzistentní kvalita a nezasahovaly do přírody. Pečlivě vybíráme suroviny a necháváme je kontrolovat na čistotu a kvalitu v nezávislých laboratořích.

Věnujeme nejen velkou pozornost surovinám, které používáme, ale také věcem, které ve svých produktech nechceme. Zcela se obejdeme bez umělých aromat, barviv, konzervantů a GMO. Aby byly naše produkty stravitelné i pro citlivé lidi, snažíme se v rámci možností vyhýbat laktóze, fruktóze a lepku. Jako plniva a separační činidla se používají pouze neškodná aditiva, jako je rýžový extrakt a mikrokrystalická celulóza, která jsou nezbytná pro obzvláště obtížné procesy.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení