Vitalvibe - Kakaové boby drcené BIO v kokosovém nektaru 250 g

299 Kč
Skladem

Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. Kakaové boby jsou 100% bio a raw, pocházejí z Peru. Kokosový nektar je v bio kvalitě a zemí původu je Indonézie.

  • drcené kakaové boby v kokosovém nektaru stačí snadno rozkousat a užít si příjemnou chuť  i účinky na tělo i duši
  • přirozený zdroj antioxidantů, hořčíku, vápníku, železa, draslíku a fosforu
  • obsahuje pouze přírodní kokosový nektar bez dalšího přidaného cukru ani sladidla
  • nízký glykemický index

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kakaové boby skrývají bohaté spektrum příznivých účinků pro zdraví tělesné i pro svěží mysl

  • Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév a k udržování normálního krevního tlaku. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně. 

  • Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus. 

  • Díky obsahu železa a hořčíku přispívají ke snížení únavy. Specifickými látkami, které se na tomto účinku také podílejí, jsou purinové sloučeniny - theobromin a v malé míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u kakaových bobů, ani u dalších pochutin z nich připravených nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy.

Naopak  - kakaové boby i kvalitní čistá čokoláda navozují příjemný pocit tělesné kondice a duševní bdělosti.

  • díky obsahu hořčíku, vápníku a draslíku přispívají k normální funkci nervového systému, psychologických procesů a neurotransmisi, také látky nazývané bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se také na vytváření “pocitů blaha”. 

  • díky obsahu hořčíku, fosforu, draslíku a vápníku přispívají k udržení normálního stavu kostí a zubů, a také k normální funkci svalů a ke zdravé tvorbě bílkovin 

  • díky obsahu železa přispívají k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, a tím k normálnímu přenosu kyslíku v těle 

  • díky obsahu železa přispívají k normální funkci imunitního systému 

  • díky obsahu vápníku přispívají k normální funkci trávicích enzymů 

  • díky obsahu hořčíku, fosforu, vápníku a železa přispívají k normálnímu energetickému metabolizmu 

  • díky obsahu hořčíku, vápníku a železa podporují zdravé dělení buněk 

Z výše uvedeného vidíme, že kakaové boby jsou velmi dobrým zdrojem minerálních látek - hořčíku, fosforu, železa a draslíku. 

  • sladký nektar z kokosové palmy je skvělým přírodním tekutým sladidlem, má jemnou chuť, podobnou medu z divoce rostoucích květin, má nízký glykemický index a vysokou výživovou hodnotu. 

Složení: kakaové boby bio, kokosový nektar bio

Nutriční hodnoty

ve 100 g

Energetická hodnota

 2 385 kJ/ 578 kcal

Tuky

48 g

    z toho nasycené

26 g

Sacharidy

14 g

   z toho cukry

14 g

Vláknina        

23 g

Bílkoviny

11 g

Sůl** 

0,1 g

Vápník  

184 mg (23 %)*

Draslík

560 mg (28 %)*

Fosfor

154 mg (22 %)*

Železo

6,8 mg (48 %)*

Hořčík

244 mg (65 %)*

* Referenční hodnoty příjmu 

** pouze ve formě přirozeně se vyskytujícího sodíku

Použití: vynikající jako jídlo do kanceláře, do svačinové mísy na pult, jako součást ranního musli, jako ozdoba ranního smoothie

Uchovávejte na chladném, suchém a temném místě.

upozornění:

Je vhodné zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení, u dětí do 5 let a také je vhodná obezřetnost při kombinacích s některými léky a dalšími látkami  (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin, hormonální přípravky, čaj a káva s obsahem kofeinu)

Opatrně by s čokoládou měli zacházet všichni s náchylností k migrénám nebo dně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: