Wolfberry - BIO Kokos strouhaný 250 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Kokos je tropická palma, která dorůstá do výšky 25 – 35 metrů. Není přesně známo, odkud kokosové palmy pocházejí, ale podle Platóna byly známé už v bájné Atlantidě. První kokosové ořechy se na palmách objevují až po sedmi letech, patří k jedněm z největších semenům na světě a trvá jim celý rok, než dozrají.
V jednom z nejstarších jazyků Indie, v sanskrtu, se kokosovým palmám říká kalpavriksha, což znamená, že se jedná o palmu, která dokáže splnit všechny základní touhy člověka. Těch je 10 a patří k nim dobré jídlo, ovoce, místo k bydlení, oblečení, hrnce na vaření, cukroví, harmonická hudba, šperky, krásné květiny a jasné světlo v noci. A všechny tyto lidské potřeby dokáže právě kokosová palma lidem splnit.
Wolfberry strouhaný kokos je krásně křupavý a neuvěřitelně voňavý. Získává z jader čerstvých kokosových ořechů, které se nastrouhají a poté se šetrně suší tak, aby v nich zůstala zachována nejen krásná chuť a vůně kokosu, ale i co nejvíce minerálů a vitamínů. Jen pro zajímavost – 100 g strouhaného kokosu obsahuje mimo jiné 25% referenční hodnoty příjmu draslíku a téměř 30% referenční hodnoty příjmu fosforu, což jsou velmi důležité látky pro stavbu lidského těla.
Wolfberry strouhaný kokos je v BIO a RAW kvalitě a perfektně se hodí jak k přímé konzumaci, tak i k dochucení müsli, jogurtů, ovocných salátů, ale i jako nezbytná surovina při přípravě různých exotických jídel a dezertů. Určitě ho oceníte i při zdobení zákusků a dortů.
Složení: Strouhaná kokosová dužina BIO 100%
Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 2975 kJ / 712 kcal; Tuky: 64 g – z toho nasycené mastné kyseliny 57 g; Sacharidy: 24 g – z toho cukry 7,4 g; Vláknina: 3,9 g; Bílkoviny: 8 g; Sůl: 0,09 g
Alergeny: Bez alergenů
Skladování: skladujte v suchu, mimo přímé sluneční záření
Země původu: Srí Lanka
Výrobce: Wolfberry s.r.o., Bohunická 5, 619 00 Brno
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Obsah: 250 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.