Wolfberry - BIO Skořice cejlonská mletá 50 g

65 Kč
Skladem

Skořice cejlonská mletá BIO 50 g Wolfberry je označována mnoha špičkovými cukráři a kuchaři jako nejlepší skořice vůbec. Používá se pro okořenění hlavně sladkých pokrmů, pečiva a cukrářských výrobků. Důležitou roli má i při zavařování ovoce. Podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání, přispívá k rozšiřování cév a snižování krevního tlaku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jak používat BIO cejlonskou skořici mletou Wolfberry

Skořice jako koření se používá hlavně k přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků nebo při zavařování ovoce. Její dřevitá a zároveň sladká chuť se výborně hodí k mléčné rýži, koláčům, ovocným knedlíkům nebo kompotu. Velmi dobře ladí také s mnoha druhy sušeného ovoce. Špetka skořicového prášku navoní čokoládové nápoje i kávu. Používá se ovšem i do masitých pokrmů, zejména v orientální a latinskoamerické kuchyni.

Charakteristika
První zmínky o skořicovníku pochází již ze staré Číny z období 4000 let před n. l. Aromatická kůra stálezelených tropických stromů s názvem Skořicovník cejlonský (Cinnamomum zeylanicum) rostoucích na Srí Lance je považována za nejkvalitnější skořici na světě. První úroda se sklízí dva až tři roky po vysazení. Kůra stromu se sloupne a po usušení vytvoří charakteristické tenké svitky, jejichž okraje se svinují dovnitř. Skořice působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Používá se jako koření buď v původní, nebo mleté podobě. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, kterou jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1231 kJ/294 kcal; Tuky: 3,2 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g; Sacharidy: 37 g - z toho cukry 35 g; Vláknina: 53 g, Bílkoviny: 3,5 g; Sůl: 0,07 g

Složení
Skořice cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%

Skladování
Skladujte na suchém a temném místě.

Země původu
Srí Lanka

Obsah

50 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: