Kešu ořechy

59 Kč 89 Kč od 59 Kč
Momentálně nedostupné Skladem Zvolte variantu
Varianta

Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a velikost ořechů. Mají jemnou lahodnou chuť, máslovou konzistenci. Jsou zdrojem rostlinných tuků a bílkovin.

  • nepražené
  • nesolené
  • jemná, lahodná chuť

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kešu oříšky jsou plody takzvaného ledvinovníku západního. Tento strom dorůstá do výšky až 12 metrů a poprvé ho objevili v Brazílii. V 16. století se díky portugalským mořeplavcům rozšířil do Evropy a Asie a dnes ho v suchých tropických oblastech najdeme po celém světě.

WW neboli Whole White značí kvalitu ořechů, při jejichž šetrném zpracování se dbá na zachování celých plodů. 

TIPY 

Využití kešu oříšků je opravdu široké:

  • do snídaňových kaší
  • do smoothie
  • drcené ozdobí a nutričně obohatí dezerty
  • drcené ozdobí a obohatí jakékoliv jídlo na slano zejména na asijský způsob
  • použití v RAW kuchyni
  • lehce pražené
  • v kombinaci s jinými ořechy a se sušeným ovocem jako výživná svačina
  • rostlinné kešu mléko
  • domácí ořechový kešu krém

Věděli jste, že?

Kešu oříšky ve skutečnosti nejsou žádnými ořechy, nýbrž nepravými plody ledvinovníku. Rostou totiž jako pecka jeho opravdových plodů – takzvaných “kešu jablíček”. Ledvinovník plodí podobně jako naše česká jabloň jednou do roka, přičemž jedno jablko přináší jeden kešu oříšek. Po sklizni tak zůstane pouhých 60–80 kg vyloupaných kešu. To je důvodem jejich poměrně vysoké ceny, v porovnání s ostatními ořechy.

Země původu: Západní Afrika

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g
Energetická hodnota 553 kcal / 2314 kJ
Tuky 44 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 7,2 g
Sacharidy 30 g
- z toho cukry 5,9 g
Vláknina 3,3 g
Bílkoviny 18,2 g
Sůl 0 g

Složení: 100% jádra kešu ořechů

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: