NORTH AMERICAN HERB & SPICE - Rybí olej z aljašského lososa Sockeye - omega pro děti (60 ml)

889 Kč –15 %
NORTH AMERICAN HERB & SPICE | Rybí olej z aljašského lososa Sockeye | Natureforlife.cz
889 Kč –15 % 749 Kč
Skladem
Lososový olej dohromady obsahuje 37 různých polynenasycených kyselin, včetně omega-5, omega-6 a omega-9. Je to nejlepší přirozený zdroj (hned po slunci samozřejmě) vitamínu D a také vitamínu A.

  • Racionální, celostní a nerafinovaný potravinový rybí olej z divokého lososa Sockeye 
  • Nejvyšší kvalita zaručena díky výživové hustotě a nízkému obsahu kontaminantů

Detailní informace

Detailní popis produktu

oie_transparent(73)

 

NORTH AMERICAN HERB & SPICE - Rybí olej z aljašského lososa Sockeye - pro děti (60 ml)

 

Co činí rybí olej kid-E-Care All Omega bezkonkurenčním rybím tukem pro vaše nejmenší? Obsahuje čistý lososový olej z divokého aljašského lososa Sockeye, který je považován za zdroj s nejlépe metabolicky dostupnými esenciálními polynenasycenými mastnými kyselinami skupin omega-3 (DHA, kyselina dokosahexanová a EPA, kyselina eikosopentenová).
Lososový olej dohromady obsahuje 37 různých polynenasycených kyselin, včetně omega-5, omega-6 a omega-9. Je to nejlepší přirozený zdroj (hned po slunci samozřejmě) vitamínu D a také vitamínu A. Tento olej dále obsahuje olej z černuchy seté, konopný olej, hroznový extrakt a je ochucen pomerančovou šťávou a skořicí.

Lososový olej
Lososový rybí olej je důležitým doplňkem stravy pro děti, těhotné a kojící ženy, muže, ale i psy a kočky. V dnešní době je těžké najít na trhu rybí olej, který by nebyl buď kontaminovaný těžkými kovy (problém u oleje z tresčích jater) nebo synteticky zpracovaný. Kid-E-care All Omega olej v kapkách obsahuje druh rybího oleje, který je nejen čistý, ale také se metabolicky lépe vstřebává díky přirozeně se vyskytujícím molekulám tuků zvaných triglyceridy (TG). Molekuly triglyceridů se skládají ze tří molekul mastných kyselin (např. 3 molekuly DHA) vázaných molekulou glycerolu a nachází se ve většině potravin. Glycerol stabilizuje molekuly mastných kyselin před oxidací.
Losos Sockeye se výlučně stravuje malými korýši (kryl) a fytoplanktonem, díky kterým obsahuje silný antioxidant a carotenoid astaxzanthin. Astaxzanthin udržuje olej čerstvý bez potřeby použití syntetických nebo geneticky modifikovaných aditiv. Dodává lososovému oleji i jeho typicky tmavě červenou barvu, a jeho schopnost zabíjet volné radikály je stokrát silnější než u vitamínu E. Protože kryl a živý plankton na sebe nenavazují těžké kovy, je jejich obsah v toto druhu lososa nesmírně nízký. Losos Sockeye je certifikován ve své neupravené formě jako bezpečný od NSF International.

Olej z černuchy seté nebo-li egyptského kmínu

Vzácný olej, který podporuje zdravé trávící ústrojí, imunitní systém a srdeční funkci. Dále podporuje celkové zdraví ledvin, hormonálního systému a pokožky díky obsaženému Vitaminu E, sterolům, sterolinům a vitálním kyselinám omega 3, 6, 9. Z mastných kyselin je obsažena kyselina myristová, kyselina palmitová, kyselina linolová a linolenová. Z vitamínů zde najdeme vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, kyselinu listovou. Obsahuje také vápník, železo, měď, zinek, hořčík, a fosfor.

Vinná réva - odrůda muscadine

Přírodní zdroj kyseliny ellagové, která je známá svými anti-oxidačními vlastnosti, biologicky aktivního resveratrolu, různých polyfenolů, kalcia, hořčíku, mědi, železa a draslíku. Excelentní přirozený zdroj stopového prvku železa pro obohacení krve a chromu trojmocného v biologicky dostupné formě, který prospívá tělu a je pro jeho zdravé fungování užitečný. Např. zesiluje a podporuje účinky inzulínu, čímž napomáhá vstřebávání cukru buňkami a udržování optimální hladiny cukru v krvi, což je přínosné jak pro diabetiky, tak pro zdravé lidi, protože organismus se rychleji regeneruje.

Konopný olej

(Sača Inči) se získává z oříšků lisovaním za studena. Keřovitá trnitá rostlina pochází z Jižní Ameriky z oblasti Peru. Obsahuje až 90% Plod sacha Inchiomega mastných kyselin, 60% procent proteinů, antioxidanty, jód, vitamíny A a E. Vstřebatelnost tohoto oleje dosahuje až 96%. Sacha inchi je zdrojem esenciálních nenasycených mastných kyselin, zejména Omega 3 a Omega 6. ( nejvíce obsahuje OMEGA 3 ALA téměř 50%, to je 13 x více než obsahuje losos ), bílkoviny (33%), antioxidanty, jód, vitamíny A a E.

Více zde: https://superpotraviny.webnode.cz/jedle-oleje/sacha-inchi/
Plnospektrální konopný olej, ve kterém se snoubí ty nejlepší a nejúčinnější vlastnosti celé byliny, ne pouze izolované formy. Konopný olej je bohatý zejména na vitamíny A, D a E. Vitamín E je důležitým antioxidantem chránícím buněčné membrány před poškozením volnými radikály. Obsahuje také látku zvanou cannabidiol, která má protizánětlivé a protikřečové účinky. Tento RAW konopný extrakt pochází z rostlin, jejichž semena jsou 'wild-source'. Je také 100% BIO, což z něj činí nejúčinnější konopný komplex s kompletním profilem přírodních terpenů. Terpeny jsou velmi důležitou součástí konopí a jsou zodovědné za specifickou vůni i chuť jednotlivých odrůd.

 

Dávkování : Jedna dávka = Minimální doporučené množství je 2 kapky denně buď rovnou do úst nebo do džusu a dobře protřepat.
Počet dávek v celkovém objemu - 16. Vhodné i pro nejmenší děti.

Omega-3 & Omega-6 mastné kyseliny

Mastné kyseliny Omega-3 jsou formou polynenasycených tuků, jedním ze čtyř  základních druhů tuku, které zvířata a lidé získávají z potravy. Zbývající tvoří cholesterol, nasycený tuk a mononenasycený tuk. Všechny polynenasycené tuky, včetně Omega-3, jsou stále více považovány za velmi důležité pro zdraví. Dokonce dochází v posledních letech k názoru, že hlavním důvodem rozvoje kardiovaskulárních onemocnění není ani tak konzumace nasycených tuků, ale špatný poměr mezi omega-3 a omega-6 mastnými kyselinami, a to hned vedle konzumace transmastných kyselin. Omega-6 tuky většinou pochází z obilovin, rostlinných olejů, drůbeže a vajec.
Už v sedmdesátých letech minulého století vědci zjistili, že jen málo grónských Eskymáků trpělo na nemoci srdce, revma nebo záněty kloubů, přestože jedli obrovské množství tuku v podobě ulovených ryb. V naší středoevropské stravě se bohužel mastné ryby neobjevují tak často, jak doporučují odborníci a jejich konzumace je dlouhodobě podprůměrná. Navíc v dnešní době je i tak těžké získat dostatečný přísun omega-3 tuků z pouhé stravy, protože většina tučných ryb je kontaminovaná těžkými kovy.
Náš organismus si bohužel neumí vytvořit zázračné a velice potřebné omega-3 nenasycené mastné kyseliny sám a tak je třeba zvolit vhodnou doplňkovou stravu. PolarPOWER rybí lososový olej má ideální poměr všech polynenasycených tuků a je pro vás ideálním doplňkem stravy.

 

Vitamín A

Vitamíny A a D jsou řazeny do skupiny vitamínů rozpustných v tucích, takzvaných lipofilních. Nejdůležitějším společným znakem je schopnost těchto vitamínů ukládat se do zásoby s možností pozdějšího čerpání. Organismus je nedokáže vyrábět v dostatečném množství, proto je nutný jejich přísun z potravy.
Nedostatek vitamínu A může vést k noční slepotě (špatné vidění zašera), v horších případech až k úplné slepotě. Další projevy jsou ztráta chuti, porucha obranyschopnosti a zastavení růstu. Objevuje se také suchost a loupání kůže, průjem a ječné zrno. Jelikož vitamín A odpovídá za správnou funkci buněk sliznice, dochází při jeho absenci k vysychání sliznice. Právě proto zde hrozí oslepnutí kvůli poškození suché rohovky. Významný nedostatek se může také projevit poruchami v nervovém systému a poruchou stavby kosti.
Nejvíce vitamínu A naleznete v následujících potravinách: játra, rybí tuk, mrkev, špenát, zelí, kukuřice, zelí, petržel, dýně, paprika, vojtěška, brokolice, broskve, meruňky, meloun, máslo, mléko, vaječný žloutek. Asi 50g mrkve dodá denní doporučenou dávku vitamínu A pro dospělého člověka, kolem 750 mkg. Doporučená denní dávka pro dítě se pohybuje v rozmezí 300-400 mkg, pro těhotné a kojící ženy pak asi 1200 mkg denně. Nelze se předávkovat. Jen těhotné ženy si musí dávat pozor, kvůli možnému poškození plodu při nadměrných dávkách.

 

Vitamín D

Nedostatek vitamínu D hrozí lidem, kteří se z nějakého důvodu vyhýbají slunci a zároveň nekonzumují stravu s tímto vitamínem - jedná se například o pacienty upoutané na lůžko nebo staré lidi s pohybovými problémy. Tímto problémem trpí také lidé se selháním ledvin, protože ledviny jsou nezbytné pro přeměnu vitamínu v jeho aktivní formu. Vitamín D je jedním z nejdůležitějších vitamínů pro naše kosti. Udržuje totiž správnou hodnotu vápníku a fosforu v krvi. Je potřebný nejen při tvorbě a mineralizaci kosti, ale i při hojení jejich zlomenin. Vitamínem D rozumíme několik chemicky podobných sloučenin, z nichž je pro člověka nejdůležitější sloučenina označovaná D3 neboli cholekalciferol (pro rostliny je nejdůležitější D2 = ergokalciferol).

 

Nedostatek vitamínu D u dětí

Nedostatek vitamínu D u dětí je nejnebezpečnější, jelikož může závažně poškodit růst kostí, zubů a chrupavek. Způsobuje onemocnění známé jako křivice neboli rachitis, jehož následky jsou křehkost, lámavost a deformace kostí. Název získala v dávné minulosti, kdy se dětem z neznámých příčin křivily končetiny. Prvními příznaky bývá svalová slabost, zpomalený růst, apatie či podrážděnost. Při přehlížení tohoto problému se brzy začnou kosti lehce lámat a deformovat, protože v kostech začne převažovat chrupavčitá hmota.
Nedostatek vitamínu D u dospělých

U dospělých vede nedostatek vitamínu D k onemocnění zvanému osteomalacie. Kosti se stávají křehké a lámavé kvůli nedostatečnému ukládání vápníku do kosti. Nedostatečné ukládání vápníku způsobuje jejich demineralizaci.
Hlavním zdrojem vitamínu D je sluneční záření. V kůži je přítomen jeho prekurzor (7-dehydrocholes­terol), který se díky působení slunečního světla přeměňuje na vitamin D3. Netřeba však slunění přehánět, stačí se slunci vystavit na 5-15 minut.
Vitamín D najdeme ponejvíce v tučných rybách jako jsou sardinky, losos, sleď či tuňák, ale také i v játrech, mléku, vejcích či másle. Doporučená denní dávka je okolo 5 mkg denně. Zvýšený příjem vitamínu se doporučuje v průběhu těhotenství (ale pozor na předávkování, vhodné konzultovat s lékařem!), dále v období dospívání člověka a ve stáří, kdy hrozí riziko osteoporózy.

 

Astaxanthin

Přemýšleli jste někdy, proč lososi mají nekonečnou energii při plavání proti proudu? Vědci se domnívají, že to způsobuje právě astaxanthin. Astaxanthin je karotenoid, který patří do skupiny fytochemických látek zvaných terpeny. Je jedním z nejsilnějších antioxidantů na světě a je asi 100 krát silnější než vitamín E a 10 krát účinnější než beta-karoten. Na rozdíl od některých karotenoidů, astaxanthin se v lidském těle nepřetváří na vitamín A.  Astaxanthin chrání lipidy a  buněčné membrány před volnými radikály, které se do těla uvolňují při zvýšené námaze. Proto může tento doplněk stravy znamenat především pro sportovce lepší vytrvalost, zkrácení doby zotavení, snížit bolest svalů a šlach.


Dávkování : Jedna dávka = Minimální doporučené množství je 2 kapky denně buď rovnou do úst nebo do džusu a dobře protřepat.
Save

Doplňkové parametry

Kategorie: Omega 3
Země původu: Ilinois, USA
Výrobce: North American Herb & Spice, PO Box 4885 Buffalo Grove, IL. 60089 Tel: 800-243-5242, https://www.northamericanherbandspice.com/
Vhodné pro: Keto/ Paleo/ Raw/ GMO FREE
Obsah: 60 ml
Konzistence: Tekutý olej
Obal: Tmavé sklo
Minimální trvanlivost do data: 09/22

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

North American Herb & Spice (NAHS) je světovým lídrem v inovaci výživových doplňků. Tato inovace má počátek v nedotčených divočinách celého světa. NAHS je jediná společnost, která se zaměřuje na ručně sbírané, raw materiály z odlehlých přírodních zdrojů. Jedná se o náročnou práci, při které je vynaloženo obrovské úsilí objevit vzácné rostlinky, bylinky, semínka, kůru, bobule, divoké koření a mnoho dalších složek. Dříve než jsou výsledné doplňky uvedeny na trh, celý výrobní proces bere zřetel na nezpracované materiály, životní prostředí, osoby, které se ve výrobě angažují a také na koncové uživatele. Vše je důležitou součástí inovačního procesu.

Judy Kay Gray, M.S., výživová poradkyně a zakladatelka NAHS, si výrobou těch nejkvalitnějších a nejůčinnějších super potravin splnila svůj dlouholetý sen. Poté co dokončila studia na vysoké škole v oboru věda se zaměřením na výživu, procestovala přes 60 zemí celého světa, ve kterých studovala tradiční metody používání bylinek a koření k přírodní léčbě mezi různými kulturami. Učila se jak tyto komunity prospívají a udržují se zdravé bez neustálé lékařské péče. Nabitá vědomostmi, silné přírodní doplňky se staly realitou v podobě značky NAHS.