Kešu ořechy s parmezánem a fleur de sel BIO 180g

209 Kč
Skladem

Milujeme oříšky na slano a tak jsme spojili africké kešu s prémiovým italským sýrem Parmigiano reggiano. Výsledkem je originální snack, který skvěle ladí k vínu.

  • BIO kvalita
  • na sucho pražené Fair trade kešu oříšky 
  • ochucené BIO parmezánem
  • dokonalý slaný snack k vínu nebo filmu
  • dárkové balení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ze vzdálené Afriky jsme dovezli kešu oříšky barvy slonové kosti. Byly vypěstovány farmáři v Burkině Faso v režimu ekologického zemědělství, tedy bez použití hnojiv a pesticidů. Doma jsme je na sucho opražili, posypali italským sýrem Parmigiano reggiano a na závěr přidali špetku soli. Vychutnejte si naplno slaný snack připravený z opravdových surovin bez zbytečností. Uvidíte, že se po nich rychle zapráší.

Objevte celou kolekci ochucených oříšků v BIO kvalitě! Zvítězí u vás křupavé karamelové duo, kešu oříšky s parmezánem nebo medové mandle sypané? Celá řada se pyšní čistým složením, v kterém nenajdete bílý cukr, přidaný tuk nebo aromata. Dárkové balení ve skle je nejen praktické, ale i šetrné k přírodě. 

TIP: Zobání na slano, které si užijete ve společnosti přátel nebo jen ve dvou při sledování filmu.

Co možná nevíte o kešu oříšcích:

Kešu oříšky jsou plody takzvaného ledvinovníku západního. Tento strom dorůstá do výšky až 12 metrů a poprvé ho objevili v Brazílii. V 16. století se díky portugalským mořeplavcům rozšířil do Evropy a Asie a dnes ho v suchých tropických oblastech najdeme po celém světě. Mezi největší světové producenty kešu oříšků patří Indie, Vietnam a africké Pobřeží slonoviny. Jednotlivé regiony se liší nejen podmínkami pro pěstování, ale také odrůdami ledvinovníku a jejich kultivací. Kešu z různých zemí chutnají jinak, přestože nesou stejné označení. Zatímco indické kešu mají sladkou chuť s jemným nádechem kyselosti a bohaté kořeněné aroma, kešu ze Západní Afriky jsou díky svému africkému původu krásně nasládlé a mají světlejší barvu.

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g
Energetická hodnota 2431 kJ/586 kcal
Tuky 45 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 10 g
Sacharidy 26 g
- z toho cukry 6 g
Vláknina 3 g
Bílkoviny 18 g
Sůl 1 g

Složení92 % kešu** (Burkina Faso), 4,8 % sýr Parmigiano reggiano (kravské mléko*, sůl, živočišné syřidlo), cizrnová mouka* (Francie), sůl. *BIO, ** BIO a Fair trade. Může obsahovat stopy arašídů, sóji a sezamu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: