Lyofilizované mango BIO

109 Kč 69 Kč od 69 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Naše první mrazem sušené BIO ovoce! Okuste prvotřídní kvalitu v podobě křupavých kostek manga z Peru. 

  • BIO kvalita
  • vysoký obsah vlákniny
  • bez přidaného cukru (obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry z ovoce)
  • lehké, křupavé a plné chuti
 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dopřejte si kousek exotiky kdykoli vás přepadne chuť na něco sladkého. Lyo mango je jedno z našich nejsladších druhů ovoce a navíc nádherně voní a křupe :)

Lyofilizace nebo-li sušení mrazem, je revoluční a zároveň nejšetrnější metoda sušení ovoce. Díky ní si ovoce zachová svůj původní vzhled, přirozenou plnou chuť a vůni. Na 1 kg mrazem sušeného ovoce je spotřebováno přibližně 6-7 kg ovoce čerstvého.

Mango má oválný tvar a jeho slupka hraje mnoha barvami od zelené, přeš žlutou, oranžovou, červenou až po temně fialové odstíny. Uprostřed plodu je ploché, oválné a nejedlé semeno obalené tvrdými vlákny. Mango má velmi specifickou chuť, může připomínat aromatičtější broskev.

Víte, jak probíhá lyofilizace?

V sušící komoře se čerstvý plod hluboce zmrazí až na -100 °C. Poté přichází první fáze sušení. Zvyšuje se teplota zpět k nule a díky podtlaku 50 až 100 Pa obsažená voda v ovoci se postupně odpařuje a zachytává se v kondenzační komoře. Při poslední části lyofilizace se odstraní zbývající vlhkost a plod získá svou křupavou konzistenci.

Sušené mango má široké využití:

  • hodí se do müsli, snídaňových kaší a jogurtu
  • samotné nebo v kombinaci s jiným mrazem sušeným ovocem poslouží jako rychlá a výživná svačina
  • díky své povaze najde uplatnění i v RAW receptech

Složení100% BIO mrazem sušené mango

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g
Energetická hodnota 1493 kJ / 357 kcal
Tuky 1,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 89 g
- z toho cukry 79 g
Vláknina 10,7 g
Bílkoviny 3,6 g
Sůl 0,02 g

Země původu: Peru

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: