Vitalvibe - Čokoládový nápoj, prášek BIO 250 g

299 Kč
Skladem

Kakaový prášek, který tvoří základ čokoládového nápoje, je samotnou esencí kakaového bobu, skrývá v sobě celou řadu minerálů a dalších prospěšných látek, aniž by obsahoval vysoké procento tuku. Chuť nápoje dotváří přírodní kokosový cukr s nízkým glykemickým indexem a špetka čisté mořské soli.

  • nabitý minerály
  • 100% přírodní produkt
  • s přírodním kokosovým cukrem s nízkým glykemickým indexem
  • s nižším obsahem tuků než čokoláda nebo běžné kakao
  • bez aromat a bez konzervantů

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lahodná chuť díky spojení surovin v BIO kvalitě

Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), který se botanicky řadí k ořechům, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. Představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.

Kokosový palmový cukr je přírodní cukr získávaný z nektaru tropických kokosových palmových květů v Indonésii. Po sesbírání se uvaří, tím se vytvoří karamel, který se poté rozdrtí na jemný krystal. Je přírodním sladidlem, které si díky šetrnému zpracování zachovává obsah minerálních látek, a vyznačuje se nízkým glykemickým indexem. 

Čokoládový nápoj je balzám pro tělo, duši i chuťové buňky

  • Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus. 
  • Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny, především theobromin a v menší míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u čokolády ani u kakaa nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy. 
  • Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na vytváření “pocitů blaha”. 
  • Kokosový cukr má oproti běžnému cukru nízký glykemický index, proto v organizmu nezvedá po konzumaci prudce hladinu cukru v krvi, ale uvolňuje do těla energii pomalu. Je tak vhodný i pro všechny, kdo si množství jednoduchých cukrů ve stravě musí hlídat.

 

Kakaový prášek je právem známý jako mocný pomocník pro navození dobré nálady a příjemného stavu bdělosti. Kombinací s přírodním kokosovým cukrem vzniká jedinečná pochoutka, která mnohým připomíná dny dětství, kdy jsme si vychutnávali hrneček teplého kakaa s pocitem, že na světě je krásně.

Doporučené užívání: smíchejte 2 lžičky prášku s ohřátým (rostlinným) mlékem. Vhodné k výrobě dortů, dezertů, smoothie aj.

Složení: kakaový prášek bio, kokosový cukr bio, mořská sůl
 

Nutriční hodnoty

ve 100 g

Energetická hodnota

1342 kJ/ 334 kcal

Tuky

8 g

    z toho nasycené

4 g

Sacharidy 

52 g

   z toho cukry

42 g

Vláknina        

18 g

Bílkoviny

16 g

Sůl

0,52 g

Draslík

928 mg (46 %)*

Fosfor

437 mg (62 %)*

Hořčík

300 mg (80 %)*

Mangan

2 mg (100 %)*

Měď

2 mg (200 %)*

Selen

9 mcg (16 %)*

Zinek

4 mg (40 %)*

Železo

8 mg (57 %)*

* Referenční hodnota příjmu

Hmotnost: 250 g

Skladujte na chladném, temném a suchém místě. 

upozornění:

Je vhodné zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení, u dětí do 5 let a také je vhodná obezřetnost při kombinacích s některými léky a dalšími látkami  (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin, hormonální přípravky, čaj a káva s obsahem kofeinu)

Opatrně by s kakaovým práškem měli zacházet všichni s náchylností k migrénám nebo dně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
SB Avatar autora | 6.4.2022
opravdu lahodný nápoj z kvalitního kakaa

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení