Coconut Amino, Kokosová amino omáčka - glazé koncentrovaná omáčka do salátů a marinád
Související produkty
Detailní popis produktu
Raw kokosová amino glazé omáčka od značky Ceylon Kokonati má unikátní texturu i chuť. Je vyrobena pouze ze dvou vysoce kvalitních bio ingrediencí, má sladkokyselou chuť s lehkými tóny balzamikového koření.
Díky nízkému glykemickému indexu (cca 35) představuje výbornou alternativu i pro diabetiky. Má také velmi nízký obsah kalorií a zvyšuje pocit sytosti, takže ji ocení i ti, co si hlídají váhu.
Funguje také jako alternativa klasické sójové omáčky, takže je skvělá i pro alergiky na sóju.
Využití v kuchyni:
- Glazé můžete použít jako marinádu jakékoliv potraviny, tj. maso, ryba. tofu apod.
- Glazé je skvělé pro restování rýže i zeleniny.
- Glazé je nepostradatelný pomocník pro grilování a pro dodání karamelové barvy grilovaným i pečeným pokrmům.
- S glazé vykouzlíte tzv. ďábelská vejce, tentokrát však v asijském stylu!
Grilování: Doporučujeme toto glazé také zkombinovat s kořením na grilované maso a mořskou solí Real Salt, kde máme na výběr cibulovou, česnekovou nebo bylinkovou příchuť. Taková skvělá kombinace doslova dotáhne Váš pokrm k dokonalosti a zcela uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky.
Benefity kokosové amino glazé omáčky
- Vyrobena z kokosové mízy, která je bohatá na aminokyseliny (obsahuje 16 druhů aminokyselin), ty jsou důležité pro budování svalové tkáně, nervový i imunitní systém a stabilní hladinu energie.
- Kokosová míza obsahuje také 65 různých druhů minerálů a mikroživin, jako je fosfor, draslík, železo, hořčík, síra, bór, zinek, mangan a měď.
- Je taktéž bohatá na probiotika a prebiotika.
Ruční sběr a rodinná výroba od minulého století!
Složité umění sběr mízy z kokosových palem a výroba kokosového octa a amino omáček se na Srí Lance tradičně předává z generace na generaci.
Kokosové glazé se vyrábí z kokosové mízy a mořské soli, které prochází zráním v dřevěných kádích a následně se nechá přebytečná tekutina odpařit, takže vznikne hustější a koncentrovanější verze klasické amino omáčky.
NEOBSAHUJE SULFÁTY jako jeho kolegové ze supermarketu, kde se výrobky prodávají pod názvem balsamico glazé a jsou z hroznů.
Sběrači tuto cennou mízu dováží čerstvou do 125 let staré továrny Ceylon Kokonati, kde se pak následně spolu s dalšími přísadami nechá 8-12 měsíců v dřevěných kádích uzrát.
Výrobce je už pátou generací výrobců těchto skvělých dochucovadel, kam patří jak glazé, tak amino omáčky z kokosu (lepší a zdravější varianta sójové omáčky) tak octy.
Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.
Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.
Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.
Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti.
Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky.
Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.
Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.
Skladování:
Uchovávejte uzavřené v temnu a při pokojové teplotě.
Kokosové amino omáčky a glazé s minimální dobou trvanlivosti dva roky od data výroby zůstávají bezpečné ke konzumaci i po delší dobu, pokud jsou skladovány s minimálním přístupem světla a vzduchu.
Matečný ocet (z kokosové šťávy) bude při skladování při pokojové teplotě dále růst. Pokud chcete tento proces zpomalit, otevřenou láhev uložte do chladničky.
Kokosové omáčky Kokonati jsou baleny přímo v místě vzniku/ u zdroje, na plantážích, ze kterých se kokosová míza sklízí, aby se uzavřela čerstvost a snížila expozice od prvního dne.
Složení: 98 % kokosová šťáva a mořská sůl.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.