Aportha 5-MTHF folát 300 µg - kyselina listová - 120 veganských kapslí
Související produkty
Detailní popis produktu
Kapsle kyseliny listové APOrtha ® 5-MTHF
Kyselina listová je základní, obvykle synteticky vyráběný vitamín B, který tělo přeměňuje na folát. Tento proces převodu není příliš efektivní a vyžaduje čas. S kapslemi kyseliny listové APOrtha 5-MTHF Folátové zásobujete své tělo přímo aktivovanou kyselinou listovou, přeměna na folát již není nutná.®
Název „kyselina listová“ pochází z latinského slova „folium“ - rostlinný list - protože kyselina listová se vyskytuje ve vyšších koncentracích, zejména v zelené listové zelenině. Kyselinu listovou najdete také v rajčatech, luštěninách a celozrnném chlebu. Vitamin je však velmi citlivý na vnější vlivy, jako je světlo, kyslík a teplo. Například zelenina a salát ztrácejí při skladování při pokojové teplotě až dvě třetiny svého obsahu kyseliny listové.
Zelenina ztrácí při vaření hodně kyseliny listové. Lidské tělo potřebuje folát pro všechny růstové procesy, dělení buněk a tvorbu krve. Většina lidí však konzumuje příliš málo kyseliny listové: v této zemi v průměru více než 82 procent, jak ukazuje rozsáhlá studie zadaná Spolkovým ministerstvem pro výživu, zemědělství a ochranu spotřebitele.1
Optimalizujte zásobování kyselinou listovou pomocí kyseliny listové 5-MTHF od společnosti APOrtha.®
Proč 5-MTHF folát?
Kyselina listová je oxidovaný monoglutamátový prekurzor folátu. Poprvé byl syntetizován ve 40. letech 20. století v čisté krystalické formě. V přírodě se nevyskytuje a nemá žádné biologické funkce. Aby mohl být lidským tělem využit, musí být metabolizován a redukován na methyltetrahydrofolát (5-MTHF) vícestupňovou enzymatickou konverzí, přičemž klíčovou roli hraje enzym methylentetrahydrofolátreduktáza (MTHFR).
Na druhou stranu přírodní foláty lze nalézt v potravinách jako polyglutamát. Před absorpcí je nutné je ve střevě hydrolyzovat do monoglutamátové formy, což se děje aktivním transportem přes střevní sliznici. V důsledku toho je monoglutamátová forma před vstupem do krevního řečiště redukována na tetrahydrofolát (THF) a nakonec je přeměněna na 5-MTHF, opět prostřednictvím enzymatické remodelace MTHFR. 5-MTHF je tedy jak metabolická, tak aktivní forma folátu. Je to převládající a cirkulující forma folátu v našem těle.
Foláty v potravinách jsou nestabilní a mohou být oxidovány (teplem, světlem a/nebo kovovými ionty). Biologická dostupnost přirozeně se vyskytujícího folátu může být při vaření jídla snížena. Z těchto důvodů je mnohem účinnější příjem folátu prostřednictvím obohacených potravin a doplňků (5-MTHF/folát a kyselina listová).
Co je kyselina listová / folát a k čemu vitamín potřebujeme?
Skupina folátů zahrnuje následující strukturně příbuzné sloučeniny:
- Biologicky aktivní tvoří 5-methyltetrahydrofolát (5-MTHF nebo L-methylfolát), který se v malém množství vyskytuje také v potravinách a jako potravinářská přídatná látka. 5-MTHF je převládající fyziologická forma folátu, která se nachází v krvi a pupečníkové krvi.
- Přírodní foláty nacházející se v potravinách, které se také vyskytují v mnoha chemických formách, ve formě polyglutamátu.
- Kyselina listová (FS), která se nachází v mnoha doplňcích stravy nebo se přidává do obohacených potravin (např. cereálních výrobků, těstovin, obohaceného chleba, ovocné šťávy), je oxidovaný, syntetický, ve vodě rozpustný vitamin, který patří do skupiny B komplexu a jako takový v přírodě neexistuje.
Kyselina listová / folát se podílí na mnoha důležitých metabolických procesech v těle.
- Folát přispívá k růstu mateřské tkáně během těhotenství.
- Folát má funkci při dělení buněk.
- Folát přispívá k normální tvorbě krve.
Název "kyselina listová" pochází z latinského slova "folium" – v němčině "(rostlinný) list" – protože kyselina listová je obsažena ve vyšších koncentracích, zejména v zelené listové zelenině. Kyselinu listovou najdeme také v rajčatech, luštěninách a celozrnném pečivu. Vitamín je však velmi citlivý na vnější vlivy, jako je světlo, kyslík a teplo. Například zelenina a hlávkový salát ztrácejí při skladování při pokojové teplotě až dvě třetiny obsahu kyseliny listové. Zelenina vařením ztrácí hodně kyseliny listové.
Obecně platí, že v ovoci a zelenině je dnes mnohem méně vitamínů než v minulosti, například v dobách našich prarodičů. Půda je často vyčerpaná, upřednostňují se rychle rostoucí odrůdy a průmyslové zemědělství si vybírá svou daň. Navíc málokdo zvládne sníst doporučených pět porcí ovoce a zeleniny každý den – opravdu každý den. To odpovídá přibližně 400 gramům zeleniny a 250 gramům ovoce – denně.1 A pokud ano: Opravdu jsem si vzal správné množství vitamínů, které jsou pro mě obzvláště důležité? S největší pravděpodobností ne – ukazuje to například závěrečná zpráva aktuální Spotřební studie II2, který zkoumal výživu a dodávky živin u více než 15 000 dospívajících a dospělých.
Příliš nízká hladina kyseliny listové u populace v Evropě
U mužů a žen všech věkových kategorií je průměrná hodnota příjmu kyseliny listové výrazně pod doporučeným množstvím. Například 79 procent mužů a 86 procent žen konzumuje příliš málo kyseliny listové. S přibývajícím věkem dochází k nárůstu těchto poměrů.3
Německá společnost pro výživu (DGE) doporučuje denní příjem 300 mikrogramů kyseliny listové pro dospívající a dospělé.4
Lidské tělo potřebuje folát ve všech růstových procesech, v dělení buněk a pro tvorbu krve. Ale většina lidí konzumuje příliš málo kyseliny listové: v této zemi v průměru přes 82 procent, jak ukazuje rozsáhlá studie jménem Federálního ministerstva pro výživu, zemědělství a ochranu spotřebitele
Folát / kyselina listová při pokusu o děti a během těhotenství a kojení
Pro těhotné ženy je doporučené množství 550 mikrogramů, zatímco pro kojící ženy se doporučuje 450 mikrogramů denně. Pokud je to možné, měla byste začít užívat doplněk stravy před těhotenstvím, abyste se ujistila, že je v něm dostatek kyseliny listové již v době těhotenství. DGE doporučuje, aby ženy, které chtějí otěhotnět, užívaly 400 mikrogramů denně.4
Folát je jedním z nejdůležitějších vitamínů v době, kdy chcete mít děti, během těhotenství a kojení, protože je potřebný pro dělení buněk a tvorbu krve.
Kyselina listová se nachází v různých potravinách, jako je celozrnné pečivo, zelená listová zelenina, rajčata a luštěniny. Kyselina listová je velmi citlivý vitamin, proto se při příliš dlouhém skladování nebo vaření částečně ničí. Dostatečný přísun kyseliny listové prostřednictvím potravy není vždy zaručen, a to ani při vyvážené stravě.
Fakta o produktu APOrtha 5-MTHF Folátové kapsle s kyselinou listovou®
- 300 μg kyseliny listové (folát) (5-MTHF)
- aktivovaná kyselina listová
- Přírodní plnidlo: quinoa prášek
- Vyčistit štítek
- vegan
Doplněk stravy: Kapsle s 5-MTHF folátem (kyselina listová) pro perorální podání.
Složení: | na kapsli (denní spotřeba) |
NRV * |
Ve vodě rozpustný vitamin | ||
Kyselina listová (folát) (5-MTHF) | 300 ug | 150% |
* | NRV = procento referenčního množství podle přílohy 13 nařízení VO (EU) 1169/2011 (LMIV). |
Složení: Quinoa prášek (78,3 %), hydroxypropylmethylcelulóza1, L-methylfolát vápenatý (0,4 %)
1Veganská skořápka kapslí
Doporučené dávkování: Užívejte 1 kapsli denně se sklenicí vody.
Alergeny podle nařízení EU 1169/2011
Obsahuje následující alergeny: žádný
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě.
Obsah: 42,1 g = 120 veganských tobolek (120 dávek)
Výroba kapslí v Německu pro: APOrtha Deutschland GmbH - Lübecker Str. 2a - 22926 Ahrensburg
Organické kontrolní číslo: DE-SH-003-67086-HD - Organický kontrolní orgán: DE-ÖKO-003
Doplňky stravy nenahrazují pestrou a vyváženou stravu a zdravý životní styl. Nepřekračujte stanovený denní příjem. Skladujte produkt mimo dosah dětí.
1https://www.dge.de/ernaehrungspraxis/vollwertige-ernaehrung/5-am-tag/
2Institut Maxe Rubnera, Federální výzkumný ústav pro výživu a potraviny: Studie národní spotřeby II, zpráva o výsledcích, část 2, 2008
3Tamtéž, str. 122
4https://www.dge.de/nachrichten/detail/referenzwerte-fuer-die-zufuhr-von-folat-aktualisiert/
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
APOrtha® vyvíjí a prodává vysoce kvalitní a účinné doplňky výživy tělem i duší téměř 20 let - zkušené, kompetentní a inovativní. Naši zákazníci, lékaři, ale také jednotlivci, kteří dbají na zdraví, a odborníci na sportovní medicínu, to oceňují a jsou věrní společnosti se sídlem v Ahrensburgu (Šlesvicko-Holštýnsko) již mnoho let.
Naše produkty jsou vždy vyvíjeny podle aktuálního stavu vědy, aniž by bylo opomenuto téměř 20 let zkušeností a zdravého rozumu. APOrtha® přikládá velkou důležitost kvalitě surovin. To je patrné z použití mnoha značkových surovin, zde uvádíme jen několik příkladů: VitaMK7®, FORTIGEL®, VERISOL®, exGrape Seed® OPC40, HyaVita® a mnoho dalších.
Kompatibilita produktu APOrtha je pro alergiky a osoby s intolerancí také nesmírně důležitá. Naše produkty pro kapsle a tablety jsou proto: bez stearátu hořečnatého bez barviv a konzervačních látek. Všechny naše produkty jsou: bez geneticky modifikovaných organismů (GMO) vyvinut bez testování na zvířatech. Kde je to možné, produkty jsou: bez živočišných složek, alergenů a zbytečných plnidel a pomocných látek.
Pokud nemůže být jednotlivý produkt vyroben jako veganský nebo vegetariánský nebo pokud obsahuje alergen, je to na stránce produktu jasně uvedeno. S APOrtha® kupujete TRANSPARENTNOST A KVALITU.